8 Ağustos 2014 Cuma

Çakıltaşı Beach Cafe




Bu yaz Bodrum Gündoğan'da tatil yapacaklar için önereceğim şirin mi şirin bir cafe var sırada. Tatil boyunca abur cubur veya fast food ile karnınızı doyurmaktan hoşlanmıyorsanız ve ev yemeklerine düşkünseniz bu keşif sizi çok mutlu edebilir. Çakıltaşı hem çok lezzetli ev yemekleri yiyebileceğiniz bir cafe hem de iskelesinden denize girebileceğiniz bir plaj hizmeti veriyor.


Gündoğan'da çok merkezi bir sokakta olan Çakıltaşı'nın yanından geçerken dikkatinizi çeken ilk şey mantı açan/kapayan tatlı mı tatlı teyzeler oluyor. Gün içinde hangi saatte olursa olsun bu teyzeleri mantı ile uğraşırken görebilirsiniz. Ama menü sadece mantıyla sınırlı değil. Çiğ börek, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı sarma, zeytinyağlı fasulye.... Hem hamur işi hem de zeytinyağlı yemekleri açısından çok zengin bir menüye sahipler. Yemeklerinin lezzeti yanında uygun fiyatları da cabası!


Burası hem öğle hem de akşam yemeği saatlerinde tıklım tıklım oluyor, o yüzden yer bulmak biraz sıkıntılı. Yoğun bir saatte gelirseniz 10-20 dakika arası sıra bekleyebilirsiniz, ama bence beklemeye değer. Yemekler her zaman gayet taze ve menü günlük olarak değiştiğinden her gün yeni bir şeyler tatma fırsatınız oluyor. Çalışanları çok güler yüzlü, koordineli çalışmaları ve diyalogları buranın bir bir aile işletmesi olduğu izlenimini veriyor. Biz burayı çok sevdik ve 8 günlük tatilimiz boyunca her gün en az bir öğünümüzü burada yedik. 



Ne yazık ki yemeklerin fotoğrafını çekemedim, çünkü yemekler masaya gelir gelmez saldırmakla meşguldüm :D Ama favorim olan çıtır kadayıfı sizin için resimledim. Çakıltaşı'nda iki çeşit tatlı var: ev baklavası ve çıtır kadayıf. İkisi de gerçekten çok lezzetli ama çıtır kadayıf üstü tel kadayıf altı muhallebi olmasıyla beni kalbimden fethetti :)

Buraya uğramayı düşünürseniz iletişim bilgileri:
Adres: Sahil Şeridi Yalı Mevkii 58/2 Gündoğan / BODRUM
Telefon: 0(252) 387 77 71

Umarım benim kadar memnun kalırsınız :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder